Turist i Rogaland

I et naturfylke som Rogaland er turisme og reiseliv en naturlig del av fylkeskommunens næringsutvikling. Gjennom Fjord Norge AS samles kompetansen om vestlandsk reiseliv. Les mer om fylkeskommunens satsning.

I Rogaland ligger den sørligste av de typiske vestlandsfjordene, Lysefjorden, med det kjente fjellplatået Preikestolen. I tillegg byr Rogaland på unike og vakre landskap. Variasjonen er stor: Lange sand- og rullesteinstrender på Jæren, øyer og skjærgård på Haugalandet og høye fjell i Ryfylke.

Stavanger, fylkets største by, er kjent for en sjarmerende blanding av gammel trehusbebyggelse, moderne arkitektur og et variert kulturtilbud.

Den sørligste regionen er Dalane, som byr på vakre dalfører mellom hav og fjell. Egersund er den største byen og Sogndalstrand er kystperlen her sør.

Haugalandet lengst i nord finner man Norges eldste kongesete, Avaldsnes. Bli kjent med vikinghistorien på opplevelsessenteret Nordvegen Historiesenter. Jazz og mat får du i silde- og festivalbyen Haugesund, mens båtlivet blomstrer i sjarmerende Skudeneshavn.

Reiseliv

Reiseliv er et av satsningsområde innen næringsutvikling.

Les mer >