Utviklingstrekk i Rogaland 2017

Utviklingstrekk i Rogaland 2017

Rapporten Regionale utviklingstrekk kommer nå ut for sjette år på rad. En reise i Rogaland i tall og kart viser et rikt og aktivt fylke som fortsatt har utfordringer, men begynner å skimte et lysglimt.

Denne publikasjonen, sammen med fylkeskommunens statistikkportal www.rogalandstatistikk.no, presenterer et bilde av Rogaland i dag, og gir oss kunnskap som fremtidens politikk kan bygge på. Den dekker viktige samfunnsområder som demografi, næringsutvikling, samferdsel og opplæring og inneholder både tall fra fylkeskommunens egen virksomhet og fra andre aktører.

Regionale utviklingtrekk 2017 tegner et bilde av den utfordrende situasjonen vi er inne i nå. Ved årsskiftet hadde det aldri vært flere mennesker uten arbeid i fylket, og ledigheten har ført til at flere har flyttet ut fra Rogaland enn de som har flyttet inn de siste årene.

Men vi ser også lyspunkter og muligheter. Selv om hotellene merker at det er færre forretningsreisende, går turistnæringen i positiv retning. Næringslivet viser en forsiktig optimisme.

Rogalendingene er kamplystne og innovative. De søker om og får innvilget flere patenter enn tidligere, oppretter flere nye selskaper enn før og har en økt interesse for forskning og nyskaping.

Rogaland fylkeskommune har et ansvar for å utvikle et godt Rogaland, som utnytter de mulighetene vi har, samtidig som vi ivaretar fylkets kvaliteter for de som kommer etter oss. I en utfordrende situasjon er det viktigere enn noensinne at politikken bygger på solid kunnskap om det som er i dag og hva som er den beste veien fremover.

Del denne artikkelen på:
Vedlegg
Kontaktperson